'Türkiye İdlib operasyonu öncesi muhaliflere silah desteğini artırdı'

'Türkiye İdlib operasyonu öncesi muhaliflere silah desteğini artırdı'

Reuters haber ajansı Türkiye'nin Suriye'deki silahlı muhaliflere silah desteğini artırdığını belirtti.

Reuters haber ajansının Suriye'deki muhalif kaynaklara dayandırdığı habere göre, Türkiye İdlib operasyonu öncesinde Suriye sahasında desteklediği muhalif güçlere silah sevkiyatına hız verdi.

Üst düzey bir askeri muhalif ile yapıldığı belirtilen görüşmede, Türkiye'nin geçen hafta Tahran'da gerçekleşen üçlü zirvenin ardından bölgeye silah sevkiyatını artırdığı ifade edildi.

Türkiye, Suriye'de desteklediği muhalif gruplara uzun bir süredir askeri yardım yapıyor. 

Son dönemde sınır bölgesine yönelik artan askeri sevkiyatlar ve muhalif güçlere verilen desteğin artırılması, Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejiminin İdlib'e yönelik başlatacağı operasyona Türkiye'nin ne şekilde karşılık vereceği konusunda ipuçları veriyor.

3 milyondan fazla sivilin yaşadığı tahmin edilen İdlib'e yönelik olası bir saldırının, Türkiye'yi yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya bırakmasından endişe ediliyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi uzun bir süredir İdlib hattına yönelik askeri sevkiyatlar yapıyor. Öte yandan rejim, Lazkiye ve Halep kırsallarındaki askeri hatlarına da yeni sevkiyatlar yapmaya devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.