Türkiye ile Azerbaycan arasındaki doğal gaz anlaşması onaylandı

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki doğal gaz anlaşması onaylandı

Türkiye ile Azerbaycan arasında Aralık ayında yapılan doğal doğal gaz teslimatına ilişkin mutabakat zaptı Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan anlaşma kapsamında, Türkiye'nin Azerbaycan'dan almayı taahhüt ettiği doğal gazın yılda 1.7 milyar metreküpe kadar olan kısmı 2024 sonuna kadar SOCAR Turkey Petrokimya AŞ tarafından satın alınabilecek.

Alınacak gaz sadece şirketin kendi ihtiyaçları için kullanılacak. Bunun gerçekleştirilmesi için şirket ve BOTAŞ arasında her yıl kontrat yapılacak ve miktar belirlenirken BOTAŞ'ın al ya da öde yükümlülükleri göz önüne alınacak.

İki ülke Azerbaycan'da üretilecek veya Azerbaycan üzerinden iletilecek gazın Bakü-Tiflis-Erzurum ve TANAP boru hatları üzerinden azami miktarda taşınması için gereken çabayı gösterecek. Ayrıca Türkiye doğal gaz hacimlerinin yurtiçi doğal gaz piyasasında ticareti için gereken tüm desteği de sağlayacak.

Kaynak: Dünya

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.