Türkiye ile Ermenistan arasında görüşmeler başlıyor

Türkiye ile Ermenistan arasında görüşmeler başlıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi kapsamında özel temsilcilerin ilk toplantısının ocakta yapılmasının planlandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi için atanacak özel temsilcilerin ilk toplantılarını ocak ayında yapmalarının planlandığını açıkladı.

Katıltığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Afganistan'da Taliban yönetimiyle anlaşma sağlanabilmesi durumunda 5 havaalanının işletmesinin söz konusu olabileceğini ifade etti.

Ermenistan ile normalleşme sürecini değerlendiren Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'da yaşanan son çatışmaların ardından Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda çaba gösterildiğini kaydetti.

Rusya aracılığıyla Ermenistan ile normalleşme için temsilci atanması teklifi geldiğini belirten Çavuşoğlu, özel temsilcilerin kendi aralarında oturup konuşacağını, toplantılar için tarih belirleyeceklerini ifade etti.

Afganistan konusu

Afganistan'daki havaalanlarının işletilmesi konusunda Katar ile ortak hareket ettiklerini belirten Çavuşoğlu, kendi tekliflerini Taliban yönetimine ilettiklerini, anlaşma olması durumunda sadece Kabil değil, Mezar-ı Şerif ve Herat başta olmak üzere 5 havaalanını işletebileceklerini kaydetti.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.