Türkiye ile Esed rejimi arasında 12 yıl sonra ilk temas

Türkiye ile Esed rejimi arasında 12 yıl sonra ilk temas

Türkiye ile Esed rejiminin uzun bir aranın ardından bakanlar nezdinde ilk görüşmesini gerçekleştirdiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.

Bakan Akar, beraberindeki Fidan ile Esenboğa Havalimanı'ndan Rusya'ya hareket etti. Akar ve Fidan'ın başkent Moskova'daki temaslarının sürdüğü bildirildi.

Moskova'da Milli Savunma Bakanı Akar, Suriyeli mevkidaşı Ali Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Görüşmede, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun yanı sıra Rusya ve Esed rejimi istihbarat başkanlarının da yer aldığı belirtildi.

Görüşmede "bölgede devam eden krizin, mülteci meselesinin ve Suriye'de bulunan tüm terör örgütleri ile ortak mücadele çabalarının ele alındığı" açıklandı. Toplantının sonucunda "Suriye'de ve bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalındığı" bildirildi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.