Türkiye ile Fransa arasında 'ASALA' gerginliği

Türkiye ile Fransa arasında 'ASALA' gerginliği

Türkiye , Fransa’da Ermeni örgüt ASALA’nın saldırılarında yaşamını yitiren Türk diplomatların anısına yapılan bir paylaşımı beğenen Türk Belediye Meclis Üyesi Yasin Yıldırım’ın istifaya zorlanmasına tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ermeni örgüt ASALA’nın saldırılarında hayatını kaybeden Türk diplomatlara ait görseli beğenen Fransa’nın Valence kent meclisinde encümen olarak görev yapan Yasin Yıldırım’ın istifa ettirilmesine tepki gösterdi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre Bakan Yardımcısı Kıran, dün Twitter’dan yaptığı paylaşımda, 'ifade özgürlüğü konusunda her fırsatta ders vermeye çalışanların, huzurlarını bozan gerçeklerle karşılaşınca her türlü baskıyı kendilerine hak gördüklerini' belirterek, “Terör örgütü ASALA’nın şehit ettiği diplomatlarımızı yad eden bir siyasetçinin istifaya zorlanması kabul edilemez.” dedi.

Fransa’nın Valence kent meclisinde encümen olarak görev yapan Yasin Yıldırım, kardeşinin sosyal medyada paylaştığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının “Ermeni terörü saldırılarında şehit diplomatlarımız” başlıklı görseli beğendi.

Ermeni derneklerinin şikayeti ve baskısı üzerine, Belediye Başkanı Nicolas Daragon, Yıldırım’dan istifa etmesini istedi. Yıldırım, baskılar üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum