Türkiye ile NATO arasında 'YPG' krizi

Türkiye ile NATO arasında 'YPG' krizi

Türkiye'nin 'YPG konusundaki talepleri karşılanana kadar NATO'nun planlarına direneceği' bildirildi.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde YPG'ye karşı verdiği mücadeleye NATO’nun yeteri kadar siyasi destek vermemesi üzerine ittifakın, Baltık ülkeleri ve Polonya ile ilgili savunma planlarını engelleme politikasından geri adım atmıyor.

Reuters’e konuşan bir Türk diplomatik kaynak, NATO’nun savunma planının onaylanması konusunda Türkiye’yi ikna girişimine, Ankara’nın YPG konusundaki talepleri karşılanana kadar direneceğini bildirdi.

YPG’nin Türkiye için terörist tehdit olduğu yolundaki Türk savunma planına NATO’nun bu yıl destek verdiğini hatırlatan Türk yetkili, daha sonra Washington’un bu planla ilgili desteğini geri çektiğini ve diğer ülkelerin de daha sonra buna karşı çıktığını söyledi.

Türk yetkili, "Biz de bu yüzden, eğer bizim savunma planımız yayınlanmadığı takdirde, diğer planların (Baltık ülkeleri ve Polonya) yayınlanmasına izin vermeyeceğimizi söylüyoruz. Baltık ülkeleriyle ilgili planların yayınlanmasını isteyenler aynı duyarlılığı bizim için de göstersinler.” dedi

Bu konunun, NATO liderlerinin Londra’da yapacağı 70. yıl dönümü zirvesinde ayrıntılı bir şekilde tartışılması bekleniyor.

NATO'nun Rusya'ya karşı Baltık ülkeleri savunma planı

Baltık ülkeleri ve Polonya’yı savunma planı, Rusya’nın tek taraflı olarak Kırım’ı 2014 yılında ilhakının ardından ilk kez gündeme gelmişti.

NATO ülkeleri, Baltık ülkeleri ve Polonya’nın olası bir Rus saldırısına karşı savunulması konusunda bir askeri planı hayata geçirmek istiyor. Ancak Türkiye’nin onayı olmadan bu planın hayata geçirilmesi oldukça zor gözüküyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.