Türkiye ile Rusya'dan Suriye'de ortak devriye

Türkiye ile Rusya'dan Suriye'de ortak devriye

Türk ve Rus askeri güçleri Suriye'nin kuzeyinde ortak kara devriyesi icra etti.

Türk ve Rus askeri güçleri Suriye'nin kuzeyinde ortak kara devriyesi icra etti.

Yerel haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türk ve Rus askeri güçleri Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetine bağlı Ayn el Arab (Kobani) bölgesinde ortak kara devriyesi gerçekleştirdi.

Toplam 8 zırhlı aracın katılımıyla düzenlenen devriyenin sabah saatlerinde tamamlandığı belirtildi.

Ayn el Arab'ın batısındaki Eşme köyünden başlayan ortak devriye, 5 kilometrelik rota üzerinden Tel Şair köyünde sona erdi.

22 Ekim 2020'de Soçi Mutabakatıyla Barış Pınarı Harekatı durdurulmuş, Fırat Nehri doğusunda Türkiye ile Rusya arasında ortak devriyeler başlamıştı.

M-4 devriyeleri

Öte yandan İdlib'in güneyinde M4 karayolunda Türkiye ile Rusya arasında devam eden devriyeler Rusya'nın tek taraflı olarak devriyeden çekilmesi sonucu Türkiye tarafından gerçekleştiriliyor.

Son olarak bölge kaynaklarının aktardığı bilgilerde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının İdlib'deki M4 karayolunda bugün tek taraflı olarak devriye programı gerçekleştirdiği bildirildi.

Diğer yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) aktardığı bilgiye göre TSK'nın İdlib'in güneyine yönelik askeri tahkimatları da devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz gece Suriye'ye geçiş yapan ve en az 20 araçtan oluşan bir askeri konvoy daha İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine gönderildi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.