Türkiye IŞİD'e Karşı Hava Operasyonlarına Başlıyor

Türkiye IŞİD'e Karşı Hava Operasyonlarına Başlıyor

Türkiye, Rusya ile ilişkilerinin düzelmesi sonrasında hava operasyonlarına katılmaya başlayacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile bu hafta gerçekleşen temasları değerlendirirken, bundan sonraki süreçte Türkiye'nin uçaklarıyla aktif şekilde IŞİD karşıtı operasyonlara katılacağını belirtirken; savunma sanayi alanında da kim Türkiye ile işbirliği yaparsa Ankara'nın da onlarla işbirliği yapacağını söyledi.

TÜRKİYE DE OPERASYONLARA KATILACAK

Ntv'ye konuşan Çavuşoğlu, "Suriye'de ılımlı muhalefet ve sivillere yönelik saldırılar olmamalı, ateşkes tam anlamıyla sağlanmalı; Rusya ile kurduğumuz mekanizmanın bu sürece katkı sağlayacağına inanıyorum" diyen Çavuşoğlu, "Anlık bilgi ve istihbarat paylaşımı dahil Rusya ile aramızdaki işbirliğini daha etkin hale getirmemiz lazım. Rusya ile hem cumhurbaşkanları hem de askerler arasında anlık iletişim kurmak lazım ve olacak... Darbe girişiminde İncirlik'te problem oldu, koalisyon uçaklarının faaliyetlerine kısıtlamalar getirildi, şu an sorun yok uçaklar kalkabiliyor. IŞİD'e yönelik operasyonları birlikte yapmak için Rusya'ya hep çağrıda bulunduk, bundan sonraki süreçte Türkiye uçaklarıyla da aktif şekilde operasyonlara katılacak" dedi.

TÜRKİYE, RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNDEN SONRA OPERASYONLARA KATILAMIYORDU

Geçen yıl 24 Kasım'da Türkiye-Suriye sınırında hava sahası ihlali yaptığı gerekçesiyle bir Rus uçağının düşürülmesinden bu yana Türkiye Suriye hava sahası içindeki IŞİD karşıtı operasyonlara uçaklarıyla katılamıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.