Türkiye: İsrail’in Gazze'deki katliamlarından çok büyük endişe duyuyoruz

Türkiye: İsrail’in Gazze'deki katliamlarından çok büyük endişe duyuyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'nin Refah bölgesinde düzenlediği saldırılara ilişkin bir açıklama yayınladı.

(Fotoğraf: Mahmud Bessam)

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlardan endişe duyulduğu ifade edildi.

Uluslararası toplumun gerekli adımları atmaya çağrıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail’in, Gazze şeridinde bugüne kadar gerçekleştirdiği yıkım ve katliamların ardından, güneydeki Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz. Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz.

Devam eden saldırılar, Gazze’deki insani trajediyi çok daha vahim boyutlara taşıyacak ve bölgede kalıcı bir ateşkesin teminine yönelik çabalara zarar verecektir.

BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası toplumu İsrail’i durdurmak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz."

İsrail'in dün gece saatlerinde Gazze'nin güneyinde yer alan Refah bölgesindeki sığınmacılara yönelik saldırılarında, çoğu kadın ve çocuk 100'ün üzerinde kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
7 Yorum