Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda, "Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

"Halk istiyorsa kaldırın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz 2020'de başkanlık yaptığı MYK ve il başkanları toplantısında, aynı dönem kamuoyunda sıkça tartışılan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili ifadeleri gündeme gelmişti.

Erdoğan'ın toplantıda kurmaylarına, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı verdiği ifade edilmişti.

Polonya da İstanbul sözleşmesinden çekilmeye hazırlanıyor

Polonya yönetimi de geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul sözleşmesinden çekileceğini duyurmuştu.

Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro tarafından düzenlenen basın toplantısında sözleşmenin 'ebeveyn haklarını ihlal ettiği' ifade edilmişti.

Polonya Çalışma ve Aile Bakanlığının açıklamasınd ise, "Sözleşme zararlı olduğunu düşündüğümüz ideolojik unsurlar içeriyor" ifadeleri geçiyordu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.