Türkiye merkezli insani yardım derneği Afganistan'da

Türkiye merkezli insani yardım derneği Afganistan'da

Türkiye merkezli olarak insani yardım çalışmaları yürüten İyilikte Yarışanlar Derneği Afganistan'da faaliyetlerine devam ediyor.

Türkiye merkezli olarak insani yardım çalışmaları yürüten İyilikte Yarışanlar Derneği Afganistan'da faaliyetlerine devam ediyor.

İyilikte Yarışanlar Derneği, acil insani yardım çalışmaları kapsamında Afganistan'a ulaştı.

Bu kapsamda başkent Kabil'de bulunan ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımı gerçekleştirildi.

Çalışmalarda bir yetimhanenin de inşaatına başlandı.

Bölgeye ulaşan derneğin Genel Başkanı Fatih Taşkıran, Afganistan'ın savaşa dayalı bir ekonomisinin olduğunu, ancak savaşın bitmesiyle beraber, büyük bir işsizlik sorununun ortaya çıktığını belirtti.

Ülkeye uygulanan fiili ambargo nedeniyle gıda fiyatlarında ciddi artışlar olduğunu belirten Taşkıran, halkın bu durumdan büyük bir zarar gördüğünü söyledi.

iy1.jpeg

Taşkıran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afganistan'da halk savaşın bitmesiyle birlikte istikrar ve emniyetin sağlanmasını istiyor. Ancak burada başarısız olan dış odaklar, burada yaşadıkları ve yaşattıkları fiyaskonun bedelini halka ödetmek istiyorlar.

Bundan dolayı burada ciddi bir insani kriz baş göstermiş durumda.

iy2.jpeg

Afganistan, nüfusuna oranla dünyanın en çok yetim barındıran ülkesi. Savaş sebebiyle burada yaklaşık 2 milyon çocuk yetim kalmış durumda. Bu çocuklara sahip çıkılması ve onlara eğitim imkanlarının sunulması, Afganistan'ın geleceğinin inşa edilmesi adına önem taşıyor."

iy3.jpeg

İyilikte Yarışanlar Derneği yetkilileri Afganistan'da insani yardım çalışmalarının devam edeceğini belirtirken, destek olmak isteyen bağışçıların, derneğin iletiğim numaralarına ulaşarak, banka hesaplarına havale yoluyla ve online bağışla çalışmalara destek olabileceğini kaydetti.

iy4.jpeg

iy5.jpeg

iy6.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.