Türkiye, Nahçıvan ürünlerinden gümrük vergisini kaldırdı

Türkiye, Nahçıvan ürünlerinden gümrük vergisini kaldırdı

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gönderilecek mallardan gümrük vergisinin kaldırılacağı bildirildi.

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gönderilecek mallardan gümrük vergisinin kaldırılacağı bildirildi. QHA'nın aktardığına göre Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı'ndan bugün, 29 Ekim'de yapılan açıklamada, Türkiye'de Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre, Nahçivan'da üretilen 13'ü tarım, 30'u tekstil olmak üzere 43 ürünün imtiyaz listesine alındığı ve bu ürünlerden Türkiye'nin gümrük vergisi almayacağı belirtildi.

Karar, bugün Iğdır şehrinde gerçekleştirilen Azerbaycan-Türkiye İş Forumu'nda da katılımcılarla paylaşıldı. Yine karar doğrultusunda, yılda 100 milyon dolar değerinde Nahçıvan yapımı ürünün, gümrük vergisi uygulanmaksızın Türkiye tarafından ithal edileceği değerlendiriliyor. Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı açıklamasında ayrıca, "Bu karar, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bölgesel ve ticari iş birliğine büyük bir katkı sağlayacak." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.