Türkiye Rus askerlerine hava sahasını kapattı

Türkiye Rus askerlerine hava sahasını kapattı

Uruguay’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, yapılan müzakereler neticesinde Rus askerlerini Suriye’ye taşıyan uçaklara Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi.

Türkiye, Rusya’dan Suriye’ye asker taşıyan sivil ya da askeri tüm uçaklara hava sahasını kapattı. Uruguay’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, yapılan müzakereler neticesinde Rus askerlerini Suriye’ye taşıyan uçaklara Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi.

Çavuşoğlu aralarında TRT’nin de bulunduğu medya temsilcilerine yaptığı açıklamada, "Rusya'nın askeri uçaklarına, hatta Suriye'ye giden ve asker taşıyan sivil uçaklarına hava sahasını kapattık. Üçer aylık izinler veriyorduk. Nisan’a kadar izinleri vardı. Cumhurbaşkanımız da Putin'e söyledi. Daha sonra uçuşlar durdu. Biz hem Montrö hem diğer konularda, süreci diyalog yoluyla yürütüyoruz" dedi.

TRT’nin haberine göre, Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye’nin arabuluculuk faaliyetlerine de değinen Çavuşoğlu, görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi halinde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Türkiye’de biraraya gelmesi konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Çavuşoğlu ayrıca, Türkiye’nin yaptırımlara katılmamasına rağmen Rus oligarkların Türkiye’de iş yapmaya yönelmeleri halinde, uluslararası hukuka aykırı hiçbir faaliyete izin verilmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.