Türkiye: S-400 meselesi bizim için tartışma konusu değil

Türkiye: S-400 meselesi bizim için tartışma konusu değil

Türkiye Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya gönderilmesi iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya gönderilmesi iddialarına yanıt verdi.

Demir, "Bu bizim için bir tartışma konusu değil. Bu konu geçmişte masaya yatırıldı ve şimdi Rusya Federasyonu ile işbirliğine devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Amerikalı kaynaklar, Türkiye'nin Ukrayna'ya S-400 vermesi karşılığında ABD'nin F-35 projesine Türkiye'yi yeniden dahil etmesine yönelik bir planı dillendiriyordu.

Rus İzvestiya gazetesine konuşan ve "Türkiye kendi politikasını ve gideceği yolu kendi belirleyebilir" diyen Demir, "Bizim pozisyonumuz Ukrayna ve Rusya arasında barışı sağlamaktır. Akan kanı durdurmak için her şeyi yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.