Türkiye Suriyeli muhalifleri Libya'ya mı gönderiyor?

Türkiye Suriyeli muhalifleri Libya'ya mı gönderiyor?

Türkiye'nin Suriyeli muhaliflerden bir grubu Libya'ya göndereceği öne sürüldü.

Türkiye'nin Suriyeli muhaliflerden bir grubu Libya'ya göndereceği öne sürüldü.

Libya'ya asker gönderilmesine yönelik tezkere TBMM'ye sevk edilirken, Türkiye'nin Suriye'de TSK'nın yanında savaşan bazı birlikleri bu ülkeye göndermeyi tartıştığı duyuruldu. Reuters'ın ismini vermek istemeyen iki üst düzey Türk yetkilisi ve iki üst düzey güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Suriye'de savaşan birliklerin

Euronews'in haberine göre, Libya'ya gönderilmesi düzenlenen toplantılarda tartışıldı. Aynı kaynaklara göre toplantılarda Suriyeli savaşçıların Libya'ya gönderilmesi yönünde bir görüş ortaya çıktı. Ancak bu toplantılarda Libya'ya gönderilecek Suriyeli savaşçı sayısı gündeme gelmedi. Aynı yetkililer henüz Libya'ya Suriyeli savaşçı gönderilmediğinin de altını çizdi.

'Maaş karşılığı Türk güvenlik şirketleri korunacak'

Özgür Suriye Ordusu adını değiştiren Suriye Milli Ordusu Sözcüsü ise Türkiye'den Libya'ya yönelik herhangi bir talep gelmediğini söyledi. Ancak Reuters'a konuşan Suriye Milli Ordusu'ndan bir kaynak ise Türkiye ile Libya'ya gönderilecek savaşçılar üzerinde anlaşıldığını söyledi. Aynı kaynağa göre, Libya'ya gönderilecek Suriyeli savaşçılar Türk güvenlik şirketlerini maaş karşılığında koruyacak. Milli Ordu'dan iki kaynak da Libya'ya henüz herhangi bir Suriyeli savaşçının sevk edilmediğini aktardı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 300 kadar Türkiye destekli Suriyeli savaşçının Libya'ya gönderildiğini ve diğerlerinin de Türk kamplarında eğitim aldığını duyurdu.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye Milli Ordusu ile birlikte operasyonu yapmıştı. Bundan önce yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nda da yine aynı gruplar yer almış ve operasyona destek vermişti.

Libya hükümetinden Trablus'ta Suriyeli unsurların bulunduğu iddialarına yalanlama

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti, (UMH) bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "başkent Trablus'taki bir askeri karargahta Suriyeli unsurların bulunduğuna" ilişkin haberleri yalanladı.

Açıklamada, uluslararası ve yerel haber kanalları tarafından söz konusu görüntülerin, Suriye'nin İdlib kentinde çekildiğinin tespit edildiği vurgulandı. Ayrıca UMH'nin bu tür yalan ve iftiraları yayanlara karşı yargı sürecini yürüteceği ifade edildi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.