Türkiye Suudi Arabistan'dan 20 milyar dolar finansman talep etti

Türkiye Suudi Arabistan'dan 20 milyar dolar finansman talep etti

Rusya ile yapılan Akkuyu nükleer santrali anlaşmasının ardından gözler Suudi Arabistan'a çevrildi.

Türkiye'nin cari açığını kapatmak amacıyla finansman arayışına girdiği ve bu kapsamda Suudi Arabistan ile görüşmelerde bulunulduğu öne sürüldü.

Middle East Eye'ın haberine göre Türkiye, Suudi Arabistan'dan 20 milyar dolar finansman sağlamak için Riyad yönetimi yetkilileriyle görüştü.

Türkiye Hazine Bakanlığı'ndan bir yetkilinin doğruladığı haberde, söz konusu para girişi için taraflar arasında teknik düzeyde temasın sürdüğü bilgisi yer aldı.

Bu kapsamda Suudi Arabistan'ın ilk etap için Türkiye'ye yaklaşık olarak 10 milyar dolar aktarması bekleniyor.

Suudi Arabistan Veliahtı Prens Muhammed bin Selman, haziran ayında Türkiye'ye bir ziyarette bulunmuştu.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmelerde, taraflar karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi imkanlarını, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin kolaylaştırılmasını ve önündeki zorlukların üstesinden gelinmesini, yatırım fırsatlarının araştırılması ve çeşitli alanlarda somut ortaklıklara dönüştürülmesi için iki ülkenin kamu ve özel sektöründeki iletişimin artırılmasını ele almıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum