Türkiye: TİKKO operasyonunda 'Kuzey Kore desteği' şüphesi

Türkiye: TİKKO operasyonunda 'Kuzey Kore desteği' şüphesi

İstanbul'da 'TİKKO'ya yönelik polis operasyonunda ciddi miktarda Kuzey Kore'nin para birimi won ele geçirilmesi, Kuzey Kore'nin bu grubu destekliyor olabileceği yorumlarına neden oldu.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde TKP-ML'nin (Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist) askeri kanadı olan TİKKO'ya (Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu) yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonda 78 milyon 505 bin Kuzey Kore won'u (Kuzey Kore'nin resmi para birimi) ele geçirildiğini açıkladı. 

Bu miktar yaklaşık 86 bin 500 Amerikan dolarına tekabül ediyor.

Operasyon, TKP-ML/TİKKO'ya Komünist Kuzey Kore rejiminin destek verdiği yorumlarına neden oldu.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde TİKKO'ya düzenlenen operasyonda TİKKO'nun kuryesi olduğu iddia edilen ve gözaltına alınan 2 kişinin yanında 15 bin 701 adet 5 binlik banknot şeklinde 78 milyon 505 bin Kuzey Kore won'u ve para sayma makinesi ele geçirildi.

kkw.jpg

 

Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist'in kurucusu olan İbrahim Kaypakkaya'nın (1948-1973) Komünizm anlayışını Çin diktatörü Mao'nun kırsaldan kentlere doğru yürütülecek savaş stratejisiyle hakim kılmayı hedefleyen TİKKO, özellikle 1980'li yıllarda Tunceli başta olmak üzere bazı Doğu Anadolu ve Karadeniz illerinde silahlı eylemlerde bulunmuştu.

İlerleyen dönemde Tunceli'deki PKK ve TİKKO çatışması sonrasında TİKKO'nun yenilmesiyle grubun gücü büyük ölçüde azalmıştı.

2015'te PKK ile ortak hareket etme kararı aldığını duyuran TİKKO Suriye'deki savaşta da PKK ve Esed rejiminin yanında dahil olmuştu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.