Türkiye TRG-230-iHA süpersonik füzeyi test etti

Türkiye TRG-230-iHA süpersonik füzeyi test etti

Roketsan tarafından üretilen 'Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi'nin başarıyla test edildiği bildirildi.

Roketsan tarafından üretilen 'Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi'nin başarıyla test edildiği bildirildi. TRG-230-iHA füzesinin test sırasında Baykar'a ait Akıncı TİHA'dan ateşlendiği açıklandı.

Roketsan tarafından yapılan açıklamada ilk atışı yapılan ve Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan TRG-230-iHA ile 100 kilometre üzerindeki hedefin başarıyla vurulduğu belirtildi.

Füzenin Sinop açıklarında 25 bin feet irtifadan TİHA'dan bırakıldıktan sonra havada otonom ateşlenme yeteneği ile süpersonik hızla ilerleyerek hedefine tam isabetle ulaştığı ifade edildi.

Gerçekleştirilen atış, Türkiye'de havadan karaya atılan ilk balistik süpersonik füze olma özelliğini taşıyor.

TRG-230-iHA süpersonik füzesinin özellikleri

Roketsan'a göre etkili menzili 20 kilometre ile 150 kilometre arası olan TRG-230-İHA füzesi, hedefe nokta vuruş hassasiyetiyle ulaşıyor.

TRG-230-iHA'nın çapı 230 mm, füze ağırlığı 210 kg, otonom ateşleme, kısa atışa hazırlık süresi, hassas angajman yeteneği gibi özelliklere sahip.

Kaynak: Euronews

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.