Türkiye 'trollük' endeksinde önlerde

Türkiye 'trollük' endeksinde önlerde

‘Dijital medenilik’ endeksine göre trollük, nefret aşılama ve tehdit etme gibi paylaşımlardan endişe duyanların sayısı artıyor.

Ocak ayının sonra günü ‘Güvenlik İnternet Günü’ kutlandı. Ancak yayınlanan araştırmalar internette güvenliğin azaldığını buna karşın haraket, tanımadığı kişi rahatsız etme, isteksiz irtibat kurma girişimleri, trollük gibi davranışlarda artış olduğu dikkat çekiyor.

Microsoft tarafından yayınlanmış olan ülkelerin internetteki nezaketlerini ölçen ‘dijital medenilik’ endeksine göre trollük, nefret aşılama ve tehdit etme gibi paylaşımlardan endişe duyanların sayısı artıyor.

Türkiye’nin bulunduğu 14 ülkede sosyal medya kullanıcılarına güvenlik ve internet etkileşimi, daha önce ne tür risklerle karşı karşıya kaldıkları, bu risklerin ne zaman ve ne sıklıkla yaşandığı, buna karşın ne gibi önlemler aldıkları, nereden yardım istedikleri gibi sorular soruldu.

Elde edilen sonuçlarda öne çıkan riskler sırasıyla şöyle

Tanımadığı halde irtibat kurma girişimleri

Aşağılanmak

Trollük

Kaba davranmak

Taciz

Euronews'in sunduğu çalışmaya göre 'dijital medenilik' sıralaması şu şekilde: 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.