"Türkiye ve Mısır Ankara'da görüşecek"

"Türkiye ve Mısır Ankara'da görüşecek"

Sky News, ilişkileri yönetim bazında yaklaşık 8 senedir kopuk olan Türkiye ve Mısır'ın normalleşme görüşmelerini Ankara'da gerçekleştireceğini belirtti.

Sky News, Türkiye ve Mısır yönetimlerinin normalleşme müzakerelerine Ankara'da devam edeceğini açıkladı.

Bu haberin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sisi rejimini destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri veliahtı Muhammed bin Zayed en Nehyan ile görüşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Haberi doğrulayan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye-Mısır Siyasi İstişarelerinin ikinci turu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza başkanlığındaki heyetler arasında 7-8 Eylül 2021 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecektir. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınacaktır."

2013'te Mısır'da gerçekleşen darbe öncesinde Türkiye'nin Mısır ile iyi ilişkileri bulunmaktaydı. Türkiye darbeci yeni rejime tepki göstermiş ve askeri yönetimle diplomatik ilişki kurmamıştı.

Yakın dönemde Türkiye ve Sisi rejiminin normalleşmenin ön müzakerelerine giriştiği ama ilerleme sağlanamadığı belirtilmişti. İlişkilerin uzun süredir kopuk olması ve karşılıklı talepler nedeniyle Sisi rejimiyle bir normalleşme gerçekleşse dahi bunun zaman alacağı düşünülüyor. 

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.