Türkiye ve Rusya Arasında Askeri Anlaşma İddiası

Türkiye ve Rusya Arasında Askeri Anlaşma İddiası

Rusya'nın Türkiye'ye uçakların karşılaşmasının önlenmesini öngören bir anlaşma teklif edeceği öne sürülüyor.

Rusya, Türkiye’ye uçakların havada karşı karşıya gelmesinin engellenmesi ve 24 Kasım'da yaşanan uçak düşürme olayının tekrarlanmaması amacıyla bir teklif sunacağı iddia ediliyor.

Sputnik Türkçe'nin Rus İzvestiya gazetesine dayandırdığı habere göre bir Rus savunma kaynağı, Türk F16'larının Su-24 uçağını düşürdüğü 24 Kasım 2015'te olanların biz kez daha yaşanmaması için Rusya Savunma Bakanlığı'nın bir teklif paketi hazırlandığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın St. Petersburg'da yapacakları görüşmede prensip kararı alınması hâlinde bu belgeler Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'na gönderileceği belirtildi. Öte yandan söz konusu belgelerde Rus ve Türk orduları arasında bilgi paylaşımı için kanallar ile iki ülke uçaklarının havadaki eylemleriyle ilgili protokoller oluşturulması önerildiği ifade edildi.

"TÜRK PİLOTLARA RUSLARLA NASIL ÇALIŞACAKLARI ÖĞRETİLECEK"

Kaynak, bu belgelerde, 'geçen yılki uçak düşürme hadisesinin tekrarlanmaması için' pilotların tehlikeli durumlarda nasıl davranması gerektiğinin anlatıldığı bir 'hatırlatmanın' da yer aldığını duyurdu.

İzvestiya'nın 'Türk pilotlara Ruslarla nasıl çalışacakları öğretilecek' başlığını kullandığı haberinde, Rusya'nın ABD ve İsrail'le imzaladığı benzer anlaşmalar da hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.