Türkiye ve Rusya'dan İdlib'de en uzun devriye

Türkiye ve Rusya'dan İdlib'de en uzun devriye

Türk ve Rus kuvvetleri, 15 Mart'ta başlayan ortak devriyelerden bu yana, Suriye'de M4 karayolu üzerindeki en uzun devriyesini gerçekleştirdi. 

Türk ve Rus kuvvetleri, Türkiye ve Rusya arasındaki Moskova ateşkes anlaşmasına göre 15 Mart'ta ortak devriyelerin başlatılmasından bu yana, Suriye'de Halep-Lazkiye otoyolu (M4) üzerindeki en uzun ortak askeri devriyesini gerçekleştirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı, 17’nci ortak devriyenin Türk ve Rus taraflarından kara ve hava unsurlarının katılımıyla gerçekleştirildiğini bildirdi. Ayrıca, devriye sırasında niteliği belli olmayan bir patlayıcının infilak etmesi nedeniyle bir devriye aracının hafif hasar gördüğü ve emniyetli bölgeye çekildiği belirtildi. 

İdlib'in doğu kırsalındaki Tronba köyünden başlayan devriye, İdlib'in batı kırsalındaki Fureyke kasabasına ulaştı ve ilk kez yaklaşık 40 km gitti.

Diğer taraftan, Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) Karargahı, geçen pazar günü M4 yolundaki tüm engelleri bir sebep göstermeksizin kaldırdı.

Yerel kaynaklar, ortak devriyenin geçişi sırasında bilinmeyen bir patlamanın meydana geldiğini ve Rus zırhlı bir aracın zarar görmesine neden olduğunu bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bir Rus savaş uçağının pazartesi gece yarısından sonra İdlib'in güneyindeki  el-Muzarra köyünde hava saldırısı başlattığını belirtti, ancak herhangi bir kayıp yaşandığıyla ilgili bilgi verilmedi. 

Suriye'nin kuzeybatısındaki güvenli bölge, Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) ve Türkiye yanlısı gruplar tarafından kontrol edilen alanlarda Esed güçlerinin saldırıları ile İdlib’in güneyindeki Cebel ez-Zaviye’deki Rus hava saldırılarına tanık oldu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.