Türkiye yerli üretim hafif torpido "ORKA" için çalışmalara başladı

Türkiye yerli üretim hafif torpido "ORKA" için çalışmalara başladı

Türkiye'nin yerli imkanlarla üreteceği ve hafif torpido ihtiyacını karşılaması beklenen "ORKA" projesi için çalışmalara başlandı.

Türkiye'nin yerli imkanlarla üreteceği ve hafif torpido ihtiyacını karşılaması beklenen "ORKA" projesi için çalışmalara başlandı.

Deniz Kuvvetleri'nin kullanımı için ROKETSAN ana yükleniciliğinde geliştirilecek 324 milimetre torpido geliştirilmesi projesinde ilk adım atıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde gerçekleştirilen projenin protokol imza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in yanı sıra, Milli Savunma Bakanlığı, SSB, ROKETSAN ve ASELSAN temsilcileri iştirak etti.

ROKETSAN'ın önümüzdeki yıl teslim etmeyi planladığı AKYA Ağır Sınıf Torpido projesindeki tecrübelerini ORKA projesine de aktarması bekleniyor. ASELSAN da proje sürecinde rol oynayacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Demir, konuya dair yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın savunma sanayiinde iki misli daha hızlı çalışacağız sözünü esas alarak çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Artık durmak zamanı değil, geçen her gün değerli. Güvenlik güçlerimizin bir ihtiyacı olduğunda onu dışarıdan almak yerine, bizim kendimizin temin etmesi gerekiyor. Onun için her projede olduğu gibi, bunda da projeyi yürütecek firmalarımız süreyi hızlandıracaklardır. ORKA, bizi bu alanda dışarı bağımlı olmaktan da kurtaracaktır. Projede çalışacak bütün ekibe muvaffakiyetler diliyor, gayretlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

ORKA hafif torpidonun geliştirilmesi yaklaşık 4 senedir devam ediyordu. Torpido ilk kez IDEF 2017 fuarında sergilenmişti.

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.