Türkiye'de 21 ilde meydana gelen 63 orman yangını sabotaj mı?

Türkiye'de 21 ilde meydana gelen 63 orman yangını sabotaj mı?

Türkiye'de son üç günde 21ilde toplam 63 orman yangını meydana geldi.

Türkiye'de son üç günde 21 ilde toplam 63 orman yangını meydana geldi.  Yangınlardan 20'sinin halen devam ettiği ifade edilirken toplam can kaybı 4'e yükseldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Kütahya Emet, Balıkesir, Kilis, Kahramanmaraş, Kocaeli Derince, Kastamonu Taşköprü, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Hatay İskenderun, Bursa Keleş, İzmir Ödemiş, Diyarbakır Dicle, Karaman ve Manisa Soma’daki yangınlar kontrol altına alındı.

Öte yandan Adana'da 20 yangından 6’sı, Osmaniye'de 4 yangından 2'si, Antalya'da 10 yangından 4'ü, Mersin'de 7 yangından 4'ü, Muğla'da 4 yangından 3'ü, Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki 1 yangın devam ediyor. 

PKK bağlantılı 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' şüphesi

Son birkaç gündür 63 ayrı noktada meydana gelen yangınların 40'dan fazlası söndürülmüş durumda. Ancak yangınları birçok farklı noktada bu kadar sık aralıkla meydana gelmesi sabotaj ihtimalini güçlendirdi.

Yangınlarla ilgili olarak, 2019 yılında birçok yangının sorumluluğunu üstlenen PKK'nın orman yakma timi oldukları belirtilen "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" üzerindeki şüpheler daha da artmış durumda.

Özellikle son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerek Türkiye sınırları içerisinde gerekse dışında PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonların, örgütün bu şekilde misilleme saldırılarına neden olabileceği düşünülüyor.

Birçok kaynak, meydana gelen yangınlarda sabotaj ihtimalinin oldukça yüksek olduğu görüşünde.

PKK bağlantılı "Ateşin Çocukları İnisiyatifi"nin 2019 yılında üstlendiği yangınlar şu şekilde:

yangin-001.jpg

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.