"Türkiye'de açlık sınırı 2 bin 473 lira"

"Türkiye'de açlık sınırı 2 bin 473 lira"

Eylül ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 473,1 TL, yoksulluk sınırı 7 bin 187,3 TL olarak açıklandı.

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk sınırı araştırma sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldız yaptığı açıklamada, “Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre eylül ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 473,1 TL, yoksulluk sınırı ise 7 bin 187,3 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre eylül ayında ağustos ayına göre gıda fiyatlarında ortalama yüzde 1,29’luk bir artış yaşandı. Eylül ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 18,65 artışla patlıcan, yüzde 16,83 artışla sivri biber, yüzde 13,73 artışla muz, yüzde 9,76 artışla kuru soğan; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 22,07 azalışla limon, yüzde 13,48 azalışla elma, yüzde 12,26 azalışla balık, yüzde 7,13 azalışla erik fiyatlarında yaşandı” dedi.

Giyim ve ulaştırma fiyatlarında artış yaşandı

İl Temsilcisi Yıldız, eylül ayında ağustos ayına göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 1,58’lik bir artış gözlemlendiğini ifade ederek, “Giyim madde fiyatlarında ağustos ayına göre en göze çarpan değişimler yüzde 9,76 artışla sweatshirt, yüzde 5,41 artışla örgü yünü fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim fiyatlarında ağustos ayına göre yüzde 2,43 azalışla tişört, yüzde 0,63 azalışla spor ayakkabısı, yüzde 0,33 azalışla ayakkabı fiyatında düşüş gözlemlendi. Eylül ayında ağustos ayına göre ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,41’lik bir artış olduğu belirlendi. Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 2,64 artışla LPG dolum ücreti, yüzde 2,43 artışla bisiklet fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında ağustos ayına göre yüzde 6,3 azalışla şehirlerarası otobüs ücreti, yüzde 2,91 azalışla araba kiralama ücreti fiyatlarında düşüş gözlemlendi” diye konuştu.

Haberleşme ve eğitim-kültür fiyatlarında da artış yaşandı

Eylül ayında ağustos ayına göre haberleşme fiyatlarında ortalama değişimin yüzde 1,37’lik bir artış olarak yansıdığına dikkat çeken Yıldız, "Haberleşme fiyatlarında ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 15,47 artışla PTT koli gönderme ücreti, yüzde 1,28 azalışla telefon görüşme ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi.

Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,82’lik bir artış oldu. Eğitim-kültür fiyatlarında ağustos ayına göre değişimin yüzde 6,21 artışla özel üniversite ücreti, yüzde 4,51 artışla televizyon, yüzde 3,08 artışla kablo özel yayın hizmetleri fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür fiyatlarında yüzde 19,12 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 3,53 azalışla özel lise ücreti fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi” ifadelerini kullandı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.