Türkiye'de Astana bildirisine sansür mü uygulandı?

Türkiye'de Astana bildirisine sansür mü uygulandı?

Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye’de siyasi çözüm için başlattığı Astana süreci çerçevesinde yapılan 14. Garantörler Toplantısı’nın ardından üç ülke ortak bildiri yayımladı

Türk Dışişleri Bakanlığı’nın toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada ise ortak bildiride yer alan “tüm Suriyelilerin gönüllü ve güvenli şekilde savaştan önce bulundukları şehirlere dönmesi” hükmüne yer vermemesi dikkat çekti.

Cumhuriyet'ten Hüseyin Atasever'in haberine göre, Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da yapılan 14. Astana Garantörler Toplantısı dün tamamlandı. Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın temsil ettiği toplantının ardından Türkiye, Rusya ve İran ortak bir bildiri yayımladı. 

Ortak bildiri, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden paylaşılırken Türk Dışişleri Bakanlığı, ortak bildiriyi yayımlamak yerine toplantı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, ortak bildiri metninin büyük bölümünden alıntı yapılırken bildirideki bazı unsurlara yer verilmemesi dikkat çekti. Bakanlık açıklamasında, İdlib’le ilgili ortak bildiride yer almayan Türkiye’nin, “rejimin sivillere yönelik saldırılarını durdurmasına dair beklentisinin vurgulandığı” belirtildi. 

Ortak bildiride yer alan “Suriye’de yerinden edilmiş kişilerin asıl ikamet yerlerine gönüllü ve güvenli şekilde dönmelerinin kolaylaştırılması” maddesine Dışişleri Bakanlığı açıklamasında yer verilmedi. 

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.