Türkiye'de eğitim gören Arakanlı: Arakan daha önce böyle katliam görmedi

Türkiye'de eğitim gören Arakanlı: Arakan daha önce böyle katliam görmedi

Türkiye'de lise öğrencisi olan Muhammed Ayaz isimli Arakanlı, bölgedeki son durum ile ilgili sosyal mecralar üzerinden bir ses kaydı paylaştı.

Myanmar hükümetine bağlı silahlı güçler ile Budist rahipler tarafından Arakan'daki Müslümanlara karşı başlatılan katliamlar son haddine ulaşmış durumda.

Türkiye'de eğitim gören Arakanlı bir öğrenci olan Muhammed Ayaz isimli Arakanlı, sosyal mecralar üzerinden bölgedeki durumla ilgili bir ses kaydı paylaştı. Arakanlıların dua istediğini aktararak mesajına başlayan Muhammed Ayaz, daha önce bölgenin böyle bir katliam ile karşı karşıya kalmadığını ifade etti.

Arakan'da 3 gün içinde 2 bine yakın kişinin öldürüldüğünü söyleyen Muhammed, Budistlerin kendi  köylerinde de katliam yapmaya hazırlandıklarını aktardı. Ailesinin ve arkadaşlarının da farklı bölgelere göç ettiğini aktaran Muhammed, durumların çok kötü olduğunu Arakanlıları bekleyen sonun kimse tarafından bilinmediğini aktardı.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.