Türkiye'de her 5 kişiden 4’ü ABD’yi müttefik görmüyor

Türkiye'de her 5 kişiden 4’ü ABD’yi müttefik görmüyor

‘ABD Türkiye’nin dostu ve müttefiki mi?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 83’ü olumsuz cevap verdi.

Adil Gür'ün sahibi olduğu A&G Araştırma'nın Türkiye genelinde 42 ilde yaptığı son araştırma sonuçlarına göre; her 5 kişiden 4’ü ABD’yi, her 5 kişiden 3’ü de AB’yi müttefik görmüyor. Ama diyaloğun sürmesini istiyorlar.

Milliyet'te yer alan habere göre, anket sonuçlarından öne çıkanlar şöyle:

‘ABD Türkiye’nin dostu ve müttefiki mi?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 83’ü olumsuz cevap verirken, sadece yüzde 17’lik bir kesim ABD’nin Türkiye’nin dostu ve müttefiki olduğunu düşünüyor. 

AB Türkiye’nin dostu ve müttefiki mi?’ sorusuna ise ankete katılanların yüzde 61.1’i ‘hayır’ cevabı verirken, yüzde 38.9’luk bir kesim olumlu cevap veriyor.

"ABD ve Avrupa Birliği ile diyaloğa evet"

Soru: Şimdi size ismini okuyacağım ülkelerle Türkiye’nin diyalog kurmasını doğru buluyor musunuz?

Türkiye’nin Rusya ile diyalog kurmasına yüzde 65,9, ABD ile diyalog kurmasına yüzde 53,0, Avrupa Birliği ile diyalog kurmasına yüzde 57,0 doğru buluyorum cevabı vermiştir.

AKP, CHP ve MHP her üç seçmen kitlesi de Rusya ile kurulan diyalogları desteklemektedir. AKP seçmeninin yüzde 70,9’u, CHP Seçmeninin yüzde 63,0’ü, MHP seçmeninin yüzde 59,4’ü Rusya ile kurulan diyalogları doğru bulmaktadır.

AKP seçmeninin yüzde 57,7’si, CHP seçmeninin yüzde 52,0’si, HDP seçmeninin yüzde 50,2’si ABD ile kurulan diyalogu doğru bulurken, MHP seçmeninin yüzde 59,9’u yanlış bulduğunu söylemiştir. 

Avrupa Birliği üye ülkeleri ile Türkiye ile olan diyalogu sorguladığımızda; AKP seçmeninin yüzde 56,3’ü yanlış bulurken, CHP seçmeninin yüzde 64,5’i, MHP seçmeninin yüzde 60,0’ı, HDP seçmeninin yüzde 71,6’sı doğru bulmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.