"Türkiye'de İran'a bağlı suikast timi yakalandı"

"Türkiye'de İran'a bağlı suikast timi yakalandı"

Türk istihbaratının, İran adına faaliyet gösteren sekiz kişilik bir suikast timini yakaladığı öne sürüldü.

Türk istihbaratının, İran adına faaliyet gösteren sekiz kişilik bir suikast timini yakaladığı öne sürüldü.

Sabah'ta yer alan habere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesindeki İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı, İran istihbaratınca oluşturulan suikast hücresini çökertti.

Hücrenin, İsrail tarafından İran'da öldürüldüğü belirtilen nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin intikamı için Türkiye'de İsrailli iş adamı Yair Geller'i hedef almayı planladığı öne sürüldü.

Geller'in Çatalca'daki şirketinin ve Beşiktaş Serencebey'deki ikametinin hücre tarafından takibe alındığı, takibin Türk vatandaşları kullanılarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

İran bağlantılı hücre keşfi tamamlayıp suikast hazırlığına geçtikten sonra MİT'in İsrail istihbaratı Mossad ile bağlantıya geçtiği, Geller'in MİT tarafından güvenli bir eve alındığı ve hücre üyelerinin de düzenlenen operasyonla yakalandığı kaydedildi.

Hücrenin liderliğini İran'da bulunan istihbaratçı Yasin Taheremamkendi'nin (53) yaptığı, İranlı Saleh Moshtagh Bighouz'un (44) ise hücrenin Türkiye yöneticiliğini üstlendiği belirtildi.

Bighouz'un da aralarında bulunduğu 8 şüpheli, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' , 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak' ve 'tehdit' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.