Türkiye'de koronavirüs: Bir günde 73 can kaybı 1665 yeni vaka

Türkiye'de koronavirüs: Bir günde 73 can kaybı 1665 yeni vaka

Türkiye'de bir günde koronavirüs nedeniyle 73 kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye'de son 24 saatte 73 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı bin 601 oldu. Bin 665 yeni vaka tespit edildi.

Ayrıca son 24 saatte bin 318 kişinin Covid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 273 bin 282'ye yükseldi. Yapılan test sayısı ise 112 bin 885 olarak açıklandı.

Bu sırada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68 dedi.

Bakan Koca, Samsun, Ordu, Amasya, Çorum, Tokat ve Sinop il sağlık müdürleri, saha koordinatörleri, kamu hastaneleri başkanları, halk sağlığı başkanları ve hastane başhekimleriyle değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Koronavirüse karşı aldığımız önlemleri uygularsak, gripten de korunmuş oluruz. Aynı anda iki virüsle mücadele etmek zorunda kalmayız" ifadelerini kullanan Bakan, "Az yolumuz kaldı, tedbirlere uyalım" şeklinde konuştu.

Bakan ayrıca, "Aşıyla ilgili haberler, dünyanın eline tutuşturulmuş bir teselli değildir, gerçektir fakat önümüzde daha birçok ay var" ifadelerini kullandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.