Türkiye'de koronavirüs kısıtlamaları tekrar mı başlayacak?

Türkiye'de koronavirüs kısıtlamaları tekrar mı başlayacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları, Türkiye'de koronavirüs kısıtlamalarının tekrar başlayabileceği şeklinde yorumlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayılarında ciddi artış yaşandığını dile getirdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yapan Koca, "hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi" yönünde karar aldıklarını vurguladı.

İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde salgının ciddi seyrettiğini belirten Koca, vaka sayılarındaki artışın, sağlık kuruluşları üzerindeki baskıyı da artırdığını ifade etti.

Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kış aylarının gelişi nedeniyle insanlar daha yoğun kapalı alanlarda bulunuyor. Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.

Salgınla mücadelede yalnızca kamu kurumlarının çabası yeterli olmaz. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyamızın, kanaat önderlerinin ve birer birer her vatandaşımızın sağduyusuna ve katkısına ihtiyacımız var. Unutmayalım, koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.