Türkiye'de Kuran tefsiri 'yasaklı kitap-örgütsel döküman' olarak servis edildi

Türkiye'de Kuran tefsiri 'yasaklı kitap-örgütsel döküman' olarak servis edildi

Mersin'de yapılan bir polis operasyonu sonucunda, şüphelilerin evlerinde ele geçirilen İslami kaynak eserlerin yasaklı döküman olarak servis edilmesi dikkat çekti.

Türkiye'de düzenlenen bir 'FETÖ' operasyonunda, şüphelilerin evlerinde bulunan temel İslami kaynak eserlerin 'örgütsel döküman' olarak lanse edilip basına servis edilmesi dikkat çekti.

Mersin'de düzenlenen operasyona dair, ilin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada "Başsavcılık koordinesinde, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda FETÖ/PDY’nin Mersin il sorumlusu ve Mersin il kadın yapılanması sorumlusu oldukları iddia edilen iki kişinin yakalandığı" ifadeleri kullanıldı.

Operasyonda ele geçirildiği belirtilen ve basına servis edilen materyaller arasında, Fetullah Gülen'in yasaklı kitaplarının yanı sıra temel İslami kaynak eserler de 'örgütsel döküman' olarak lanse edildi.

Anadolu Ajansı tarafından paylaşılan fotoğrafta yaklaşık 50 kitap bulunurken, haber içeriğinde, operasyonda "51 yasaklı yayın kitap" ele geçirildiği ifadesi yer aldı ve kaynak eserler 'yasaklı' olarak gösterildi.

mersinkitap.jpg

Söz konusu kaynaklar kitaplar ise şu şekilde:

- Tanınmış İslam alimlerinden Prof. Dr. Vehbe Zuhayli'nin İslam Fıkhı Ansiklopedisi serisi. Bu eserin ilmi müşavirliği Muhammed Emin Saraç tarafından yapılırken, eserin tercümesinde ve hazırlanmasında mevcut Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Hamdi Arslan, Ahmet Efe, Beşir Eryarsoy, H. Fehmi Ulus, Abdurrahim Ural, Yunus Vehbi Yavuz, Nurettin Yıldız, Hayati Develi, Musa Duman gibi önemli isimler görev aldı.

- Türkiye'nin önde gelen İslam alimlerinden Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın Hak Dini Kur'an Dili Tefsiri.

- Türkiye'nin tanınan hadis araştırmacılarından Prof. Dr. İbrahim Canan'ın derlediği Kütüb-i Sitte Hadis Ansiklopedisi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum