"Türkiye'de kurulan göçmen fonu başarıya ulaştı"

"Türkiye'de kurulan göçmen fonu başarıya ulaştı"

Avrupa Sayıştayı Üyesi Jones, Türkiye'de Suriyelilerin desteklenmesi için kurulan fonun 2 yılda 3 milyar euroyu harekete geçirme hedefinin başarılı olduğunu söyledi.

Avrupa Sayıştayı Üyesi Bettina Jakobsen Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için taahhüt ettiği 6 milyar avroluk desteğin ilk 3 milyar avroluk kısmına ilişkin Avrupa Sayıştayı tarafından hazırlanan rapor hakkında Brüksel'de basın toplantısı düzenledi.

İnsani ve nakdi yardım projelerinin verimliliğinin artırılabileceğine dikkati çeken Jakobsen, "Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için kurulan fon iki yılda 3 milyar avroyu harekete geçirme hedefine ulaştı" diye konuştu.

Avrupa Sayıştayı raporunda, AB'nin göçmen krizindeki zorlu koşullarda Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için hızlı tepki verdiği ve 3 milyar avroyu harekete geçirdiği ifade edildi.

Suriye'deki kriz nedeniyle Türkiye'nin bir göç akını yaşandığı anımsatılan raporda, Türkiye'nin yaklaşık 4 milyon ile dünyada en fazla sayıda göçmene ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Raporda, Türkiye'deki söz konusu göçmenlerin 3,5 milyona yakınının Suriyeli olduğu ve bu kişilerin yüzde 94'ünün göçmen kampları dışında, şehirlerde yaşadığı kaydedildi.

Denetlenen Suriyelilere yönelik bütün insani projelerin göçmenlere yararları dokunduğuna işaret edilen raporda, bazı projelerin ise beklenen düzeyde sonuç ortaya çıkarmadığı aktarıldı.

Kızılay Kart kapsamındaki doğrudan nakit destekleme projesinden yararlananların isim, kimlik numarası ve adres gibi verilerinin Türkiye'nin veri koruma kanunu nedeniyle paylaşılmadığı bilgisi verilen raporda, bu projelerin etkinliğinin artırılabileceğine dikkat çekildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.