Türkiye'de MEB iş birliği ile 'Hayalimdeki Çin' resim yarışması düzenleniyor

Türkiye'de MEB iş birliği ile 'Hayalimdeki Çin' resim yarışması düzenleniyor

Türkiye'de ortaöğretim kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı ve UBİKAV iş birliği ile 'Hayalimdeki Çin' resim yarışması düzenlenecek.

Türkiye'de ortaöğretim kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı "UBİKAV" iş birliği ile 'Hayalimdeki Çin' resim yarışması düzenlenecek.

İlki 2015 yılında düzenlenen resim yarışması 2020 yılında koronavirüs nedeniyle yapılamamıştı.

Çince üzerine çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Bülent Okay'ın başkanlığını yaptığı UBİKAV'dan yapılan açıklamaya göre, yarışmanın bu yılki teması "Türkiye - Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl" olacak.

Yarışmanın kazanan öğrencileri UBİKAV tarafından Çin'e götürülecek. Vakfın Başkanı Okay, 2017 yılındaki yarışma sonrasında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Çin'e gidip bu geziye katılan çoçuklar bir daha eski çocuklar olamıyor. Çocukların dünyaları değişiyor. Biz ufuklarını açıyoruz."

Sosyal medyada tepki topladı

Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri başta olmak üzere Müslüman halklara yönelik baskı politikalarının zirveye ulaştığı bir dönemde yapılan yarışma sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisini topladı.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği tarafından Türk siyasetçilere yönelik tehditleri hatırlatan kullanıcılar, söz konusu yarışmanın iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Çin'in Doğu Türkistan'daki baskı politikaları, özellikle 2013 yılının ardından farklı bir boyut kazandı.

Bölgede namaz, oruç, başörtüsü, sakal gibi İslami pratikler tamamen yasaklanırken, milyonlarca Müslüman Uygur da toplama kamplarına atıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.