Türkiye'de MOSSAD operasyonu: Biri emekli emniyet müdürü 7 kişiye gözaltı

Türkiye'de MOSSAD operasyonu: Biri emekli emniyet müdürü 7 kişiye gözaltı

Edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları iddia edilen 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortak operasyonla MOSSAD adına faaliyet gösterdiği ifade edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin, elde ettikleri bilgileri MOSSAD'A satmakta olduğu ifade edildi.

Gözaltına alınanlardan birinin emekli emniyet müdürü ve özel dedektif Hamza Turhan Ayberk olduğu öğrenildi. Ayberk'in para karşılığında MOSSAD'a bilgi sızdırdığı, Türkiye'deki Ortadoğu asıllı kişi ve şirketler hakkında bilgi topladığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre Ayberk, MOSSAD'a bilgi sağlamak için aralarında kamu görevlilerinin de yer aldığı kişilerden bir ekip kurdu.

Ayberk'in 2019 yılında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da MOSSAD'dan eğitim aldığı ifade edildi.

Ayberk'in tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulunduğu, bazı kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirerek bilgilerini anlık olarak MOSSAD'a aktardığı dile getirildi.

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.