Türkiye'de 'Mossad'a bilgi satan' 7 kişi gözaltına alındı

Türkiye'de 'Mossad'a bilgi satan' 7 kişi gözaltına alındı

Türkiye kendi sınırları içerisinde Hamas üyelerine yönelik saldırı gerçekleştirmemesi konusunda İsrail'i daha önce uyarmıştı.

Türkiye'de polis, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'a yerel hedeflerin izlenmesi ve takibiyle ilgili bilgi sattıkları şüphesiyle yedi kişiyi gözaltına aldı.

Ulusal ajansların Cuma günü bildirdiğine göre şüpheliler, polis ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ortak operasyonuyla İstanbul ve İzmir'de yapılan baskınlarda gözaltına alındı.

TRT'nin ismini vermediği güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, bu kişilerin hedefleri izlemeye ve fotoğraflamaya, üzerlerine takip cihazları yerleştirmeye ve Mossad için başka bilgiler elde etmeye çalıştıklarına inanılıyor.

Ankara daha önce İsrail'i, Türkiye de dahil olmak üzere Filistin toprakları dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef almaya çalışması halinde "ciddi sonuçları" olacağı konusunda uyarmıştı.

İsrail'in iç istihbarat teşkilatı Şin Bet'in başkanı Aralık ayında yaptığı açıklamada teşkilatının Lübnan, Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere her yerde Hamas'ı hedef almaya hazır olduğunu belirtmişti.

TRT'ye göre MİT, Mossad'ın hedefleri takip etmek için özel dedektifler kullandığını tespit etmişti. Mossad'ın Türkiye'de yaşayan yabancılara yönelik bir operasyonun parçası olarak Filistin ve Suriye vatandaşlarını Türkiye'de işe aldığı iddia ediliyor.

Türkiye, Batılı müttefiklerinin aksine Hamas'ı "terörist" bir örgüt olarak nitelendirmiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail'i Gazze'deki saldırılarından dolayı kınarken Batılı ülkeleri de Tel Aviv'in saldırılarını destekledikleri için defalarca eleştirdi.

Geçtiğimiz ay 34 kişi İsrail adına casusluk yaptıkları şüphesiyle Türk polisi tarafından düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Bu kişiler, Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kişileri "takip etmek, saldırı düzenlemek ve kaçırmak" gibi faaliyetler yürütmeyi planlamakla suçlandılar.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüphelilerin çoğunun İsrail istihbaratı adına "siyasi veya askeri casusluk" yapmakla suçlandığını söylemişti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum