Türkiye'de oynanan maçta Antalyasporlu futbolcudan İsrail ile dayanışma mesajı

Türkiye'de oynanan maçta Antalyasporlu futbolcudan İsrail ile dayanışma mesajı

Türkiye Süper Ligi'nde oynanan bir maçta gol atan İsrailli futbolcu İsrail ile dayanışma mesajı verdi.

Türkiye'de oynanan bir futbol müsabakasında gol atan İsrailli futbolcu, 7 Ekim saldırısı sebebiyle İsrail ile dayanışma mesajı verdi.

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, bugün Antalya'da oynanan müsabakada Trabzonspor'a attığı gol sonrasında dikkat çeken bir hareket sergiledi.

Sagiv Jehezkel gol sevincinde üzerinde bandaj bulunan elini kaldırarak İsrail ile dayanışma mesajını paylaştı.

Bandajın üzerinde yazılı mesajda "100 days 7.10" (7 Ekim saldırısının 100'üncü günü) ifadesi ve bir Siyon yıldızı yer aldı.

Gol sevincinde İsrailli futbolcunun verdiği mesaj Antalyaspor'un sosyal medya hesabında da paylaşıldı.

j1.jpg

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golden sonra İsrail'in Gazze'deki katliamlarını destekleyen hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

Gözaltına alındı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve Emniyete götürülen İsrailli futbolcunun, ifade işlemleri sürüyor.

"Sözleşmesi feshedilecek"

Yaşanan olayların ardından Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe yaptığı açıklamada, "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
8 Yorum