Türkiye'de Turist Sayısında Rekor Düşüş

Türkiye'de Turist Sayısında Rekor Düşüş

Nisan ayında Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin sayısı yüzde 28 düştü. Bu, son 17 yıldaki en büyük oran.

Nisan ayında Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin sayısı yüzde 28 düştü. Bu son 17 yıldaki en büyük oran. Rusya ile gerilim, bir dizi bombalı saldırıların bunda etkisi olduğu belirtiliyor.

Düşüş, düşük ihracat ve zayıf özel yatırımla birlikte Türkiye ekonomisi için kötü sinyal anlamına geliyor. Bazı ekonomistler bu yıl turizm gelirlerinin çeyrek oranda daralacağını öngörüyor, bu da 8 milyar dolara denk geliyor.

Finansbank’ta ekonomist Deniz Çiçek, düşük turizm sezonundan yükseğe geçişte bu istatistiklerin daha önemli olduğunu söyledi.

Turizm, 2015-2016 Nisan arasında yüzde 28,7 düştü, 1,75 milyon kişi Türkiye’ye geldi. Bu Abdullah Öcalan’ın yakalandığı Mayıs 1999’dan bu yana en büyük düşüş.

Türkiye’ye gelen Rus turistlerin sayısı yüzde 80 düştü. Almanlardan sonra Türkiye’ye en fazla Ruslar geliyor. Ancak geçen yıl Türkiye’nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesinin ardından Ruslar Türkiye’ye gelmeyi durdurmuştu.

Türkiye’ye gelen Almanların sayısı da üçte bir oranında azaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.