Türkiye'de yatırım yapan 9 bin yabancıya vatandaşlık verildi

Türkiye'de yatırım yapan 9 bin yabancıya vatandaşlık verildi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'ye yatırım yapan 9 bin 11 yabancı yatırımcıya Türk vatandaşlığı verildiğini açıkladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 26 Temmuz 2016'dan beri, en az 3 milyar 261 milyon 500 bin dolar yatırım yapan 9 bin 11 yabancı yatırımcının Türk vatandaşlığını kazandığını açıkladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda 26 Temmuz 2016’da yapılan düzenleme ile Cumhurbaşkanınca belirlenen kapsam ve tutarda yatırım yapan yabancıların Türk vatandaşlığını kazanmalarına olanak sağlanmıştır."

"Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesindeki tutarlarda yapılan iyileştirici yeni düzenlemelerle birlikte, uygulamanın başladığı tarihten günümüze kadar ülkemize en az 3 milyar 261 milyon 500 bin ABD doları yatırım yapan 9 bin 11 yabancı yatırımcı Türk vatandaşlığını kazanmıştır."

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.