Türkiye'deki Ermeni ve Yahudi cemaatlerinden Afrin operasyonuna destek

Türkiye'deki Ermeni ve Yahudi cemaatlerinden Afrin operasyonuna destek

Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Türk Yahudi Cemaati, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Türk Yahudi Cemaati, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da cemaatlere teşekkürlerini ileten bir mesaj yayınladı.


Türkiye Ermenileri Patrikliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin harekatına katılan Türk askerlerine başarılar diledi ve dualarını iletti. 84. İstanbul Ermeni Patriği II. Mesrob

Mutafyan başkanlığını yaptığı patrikliğin yazılı açıklaması şöyle:

"Türkiye Ermenileri Patrikliği olarak, TSK'ya Zeytin Dalı Harekatı'nda başarılar diler, terör hareketinin son bulması, tüm insanlığın muhtaç olduğu barış, sağduyu ve huzur ortamının özellikle bölgemizde tesisi için dua ederiz. Yeri göğü yaratan Rabbimizin göksel nimetleriyle bereketleneceğimize kalben inanıyoruz. Bu inancımızla kiliselerimizde yapılan ayinler esnasında her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için dua etmeye devam edilecektir. Tanrı dualarımızı kabil etsin."

Ayrıca Türk Yahudi Toplumu da Afrin için özel bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda, "Cemaat Vakıflarımız olarak Silahlı Kuvvetlerimiz'e, 'Zeytin Dalı Harekatı'nda başarılar temenni eder, bölgemizde ve dünyada sağduyu, barış, yapıcı işbirliği ve huzurun hakim olmasını dileriz" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.