Türkiye'deki İnguşlardan deprem bölgelerine insani yardım

Türkiye'deki İnguşlardan deprem bölgelerine insani yardım

Türkiye'de kurulan İnguş Bağımsızlık Komitesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki büyük depremde yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımlarken deprem bölgelerine insani yardım ulaştıracaklarını açıkladı.

İnguşlar tarafından kurulan İnguş Bağımsızlık Komitesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

İnguş Bağımsızlık Komitesi tarafından yayımlanan taziye mesajında "Es selamu aleykum verahmetullahi veberakatuh. Sevgili kardeşlerim. Türkiye'nin güneyinde ve Suriye'de binlerce kardeşimizin ölümüne yol açan korkunç depremden haberdarız. İnguş Bağımsızlık Komitesi, zor zamanlarında kardeş Türkiye ve Suriye halkına taziyelerini sunar. Cenab-ı Allah yaşamını yitirenlere rahmet etsin, yaralılara da acil şifalar versin. 'Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz.'" ifadeleri yer aldı.

7 Ocak’ta İstanbul’da bağımsız İnguşetya gönüllüleri tarafından düzenlenen toplantı sonucunda kurulan İnguş Bağımsızlık Komitesi, Türkiye'deki deprem bölgelerine insani yardım gönderileceğini açıkladı.

yeni-proje441.jpg

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.