"Türkiye'deki Somalililer sınır dışı ediliyor"

"Türkiye'deki Somalililer sınır dışı ediliyor"

Başkent Ankara'da yoğun olarak yaşayan Somali vatandaşlarının bir süredir takibat altına alındığı ve sınır dışı edildiği öne sürüldü.

Başkent Ankara'da yoğun olarak yaşayan Somali vatandaşlarının bir süredir takibat altına alındığı ve sınır dışı edildiği ifade edildi.

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre, son dönemde özellikle muhalif kesimler ve medyada, Ankara'da yaşayan Somalililer hedefe oturtulmuştu.

Ankara'daki Somali topluluğu, "bölgeyi kendi ülkelerine çevirmekle" suçlanmış ve medyada hedef alınmıştı.

Bu sürecin ardından bölgede yaşayan Somalililer, kendilerine yönelik polis takibatının arttığını ve neredeyse her gün iş yerlerine polislerin geldiğini ifade etti.

img-1782.jpg

Mohamed Isse Abdullahi, Ankara'daki "Somali Sofrası" işletmesinin önünde (MEE/Ragıp Soylu)

"Sınır dışı kararı alındı"

Aralarından birçok kişinin gözaltına alındığını ifade eden Somalililer, yine birçok kişinin de sınır dışı edilmesi yönünde karar verildiğini ifade ediyor. Tamamına yakını oturma ve çalışma izinlerine sahip olan Somali vatandaşlarının, bölgede çok sayıda mülkü ve ticari işletmesi de mevcut.

Bölgede bir kafe işleten Somalili Mohamed Isse Abdullahi, Türkiye'deki üniversitelerden iki lisans ve bir yüksek lisans diploması olduğunu, ticarete devam ettiğini, oturma ve çalışma izni olduğunu ancak buna rağmen sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldığını kaydetti.

Kendilerine yönelik işlem başlatılanlardan bir kısmı, ev ve iş yerlerini satarak ve devrederek Türkiye'yi terk etmeye hazırlanıyor.

Avukatlar, sınır dışı işlemlerinin durdurulması için girişimde bulunsa da, Somalililerin birçoğu, resmi işlemlere gerek kalmadan Türkiye'yi kendiliğinden terk edeceğini belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.