Türkiye'den Kabil hükümeti güçlerine 115 milyon lira askeri yardım

Türkiye'den Kabil hükümeti güçlerine 115 milyon lira askeri yardım

Türkiye, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kabil hükümeti ordusuna 115 milyon lira askeri yardımda bulunmayı taahhüt etti.

Türkiye, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kabil hükümeti güçlerine 115 milyon lira askeri yardımda bulunmayı taahhüt etti.

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye, hükümet güçlerine yüklü miktarda askeri yardım yapacak.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Afganistan İslam Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti temsilcileri arasında 9 Aralık 2020 Çarşamba günü Askeri-Finansal İş Birliği Anlaşması ve Finansal Desteğin Uygulanması Protokolü imzalandı.

Bu anlaşmalar temelinde Türkiye Cumhuriyeti önümüzdeki 5 yıl içerisinde Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Güçleri'ne (AUSGG) askeri ekipman sağlanması için 100 milyon Türk lirası (yaklaşık 13 milyon dolar) yardım teklifinde bulundu. Ek olarak Türkiye Afgan Ulusal Ordusu, İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Direktörlüğü için yaklaşık 15 milyon Türk lirası (yaklaşık 2 milyon dolar) tutarında eğitim ve talim desteğinde bulunacak."

Türkiye 24 Kasım tarihinde İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 'Afganistan 2020' başlıklı uluslararası konferansta, Afganistan'a 2 yıl içerisinde 75 milyon dolar yardım sözü vermişti.

Afganistan'da Kabil hükümeti yolsuzlukla suçlanırken, ülkeye giden yardımların hükümet tarafından milis güçlerin silahlandırılması, rüşvet ve yolsuzluk gibi alanlara harcanmasından endişe ediliyordu.

Daha önce ortaya çıkan raporlarda, Kabil yönetimine ulaştırılan insani yardımların bu şekilde harcandığına dair ifadeler yer almıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.