Türkiye'den Suriye'de 'IŞİD' operasyonu

Türkiye'den Suriye'de 'IŞİD' operasyonu

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi El Bab'ta IŞİD'e yönelik operasyon düzenlediği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, "Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Suriye Görev Gücü danışmanlığında, Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon icra edilmiştir. Yapılan operasyonla aralarında örgüt içerisinde 'Sözde Kadı' olarak faaliyet gösteren teröristin de bulunduğu toplam 16 terörist yakalanmıştır" açıklamasında bulundu.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Suriye Görev Gücü danışmanlığında yapılan istihbari çalışma neticesinde, yerel adli makamların koordinesinde El-Bab Yerel Güvenlik Teşkilatınca DEAŞ Silahlı Terör Örgütüne yönelik operasyon icra edilmiştir. Yapılan operasyonla aralarında örgüt içerisinde 'Sözde Kadı' olarak faaliyet gösteren teröristin de bulunduğu toplam 16 DEAŞ Silahlı Terör Örgütü mensubu yakalanmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet Kalaşnikov piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 85 adet fişek ile çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirilmiştir. 25 Ocak 2023 günü yerel adli makamlara sevk edilen 16 şüpheliden 15’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.