Türkiye'den Suudi Arabistan'a 'Kaşıkçı' yanıtı

Türkiye'den Suudi Arabistan'a 'Kaşıkçı' yanıtı

Adalet Bakanı Gül, Suudi Arabistan'ın iadesi talep edilen vatandaşlarını iade etmeyeceğini açıklamasıyla ilgili konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Suudi Arabistan'ın iadesi talep edilen vatandaşlarını iade etmeyeceğini açıklamasıyla ilgili olarak, "Bu olayın aydınlatılmasını istiyorsanız Türkiye ile işbirliği içinde olmak lazım." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, şu şekilde konuştu:

"Kaçıkçı cinayeti bir yaşam hakkına ağır saldırı, asla üstü örtülmeyecek vahşice işlenmiş bir cinayettir.Bugün hala cesedinin bulunması engellenmiştir. Türkiye titizlikle soruşturmayı yürütmektedir.  Bu mesele uluslararası topluma mal edilmiştir. Her türlü hukuki teknik hazırlıklar tamamdır."

"Bu olayın üzeri örtülmeden ortaya çıkarılması gereken bir vakadır. Biz talebimizi hukuk çerçevesi içinde yineledik. Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik. Suudi taraf Türkiye’nin taleplerine sessiz kaldı. Bu olayın aydınlatılmasını istiyorsanız Türkiye ile işbirliği içinde olmak lazım."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.