"Türkiye’nin AB’ye girme ihtimali sıfır"

"Türkiye’nin AB’ye girme ihtimali sıfır"

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, mevcut şartlarda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılma ihtimalini ‘sıfır’ olarak niteledi.

Alman televizyonu ZDF’e konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel “Erdoğan kendini haklı göstermek için bizi bölmeye çalışıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’da önümüzdeki ay yapılacak seçimlerde Türkiye kökenli Almanlardan ‘Türkiye düşmanı partilere ders vermelerini’ istemişti.

Türkiye’nin mevcut şartlarda AB’ye katılma ihtimalinin ‘sıfır’olduğunu belirten Gabriel, “Erdoğan Türkiye’si hiçbir zaman ciddi şekilde üyelik müzakereleri yürütemeyecektir. Çünkü o Türkiye’yi Avrupa’dan uzaklaştırıyor. Almanya ve Türkiye’deki Türklere ise köprüleri yıkan bizlermiş izlenimini kazandırmaya çalışıyor” dedi.

Türkiye’deki tutukluların serbest bıkarılması ihtimalini de düşük gördüğünü söyleyen Gabriel, ‘milliyetçiliği körüklemek için siyaseten kötüye kullanıldıkları izlenimine kapılmamanın mümkün olmadığını’ belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.