Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde gösteri

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde gösteri

Mukteda El Sadr taraftarları, Sadr'ın dünkü çağrısına uyarak Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplandı.

Başkent Bağdat'ın Veziriyye semtindeki Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği binası önünde toplanan Sadr yanlıları Türkiye karşıtı sloganlar attı.

Irak güvenlik güçleri, yaşanabilecek taşkınlık ve şiddet olaylarını engellemek için çevrede üst düzey güvenlik önlemleri aldı. Söz konusu önlemler kapsamında, Büyükelçilik binasına giden tüm yollar dün gece itibarıyla trafiğe kapatıldı. ​Protestocular, binanın önüne arama yapıldıktan sonra alındı.


Irak bayrakları ve Türkiye karşıtı dövizler taşıyan Iraklılar, “İşgalci dışarı” sloganları attı. Erdoğan’ın çiziminin yer aldığı bazı dövizlerde “Osmanlı işgali sona erdi” ifadeleri de yer aldı. Sadr, dün televizyonlardan yayımlanan mesajında, Başika'daki askeri varlığından dolayı Türkiye'yi protesto etmek için Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemelerini istemişti.

Kaynak: Sputnik Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.