Türkiye'nin Esed rejimi ile normalleşme görüşmelerine İran da katılıyor

Türkiye'nin Esed rejimi ile normalleşme görüşmelerine İran da katılıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye-Esed rejimi görüşmelerine Rusya'nın yanı sıra İran'ın da katılacağını açıkladı ve "Moskova'da teknik toplantı için davet aldık" dedi.

Ankara’da İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, "Dışişleri bakanlarının toplantısı için çalışmalar devam ediyor. 4'lü bir şekilde yapmayı planlıyoruz" dedi.

Rusya'dan gelecek hafta Moskova'da yapılacak teknik toplantı için davet aldıklarını belirten Çavuşoğlu, "Bakan yardımcımızı da Moskova'ya göndereceğiz. Bu toplantıya İran tarafı da katılacak. Daha sonraki aşamada hepimizin uygun gördüğü bir tarihte dışişleri bakanları toplanabilir" dedi.

Çavuşoğlu, "Cilvegözü Sınır Kapımıza ulaşan yollar deprem sebebiyle zarar görmüştü. Bunların tamir dilmesi için gerekli adımlar atıldı. 475 yardım tırı geçti. Kilis’te açılan iki tane sınır kapımız da insani yardımlar için kullanılabileceğini söylemiştik. Kilis tarafından da Suriyelilere yardım ulaştırıldı. BM’nin yardımları kesintisiz şekilde devam ediyor.  İnsani yardım için hava sahamızı da açtık" diye konuştu.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum