"Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonu bayram sonrası"

"Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonu bayram sonrası"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK'ya yönelik askeri operasyona Kurban Bayramı sonrasında başlayacağını öne sürüldü.

Rus haber ajansı Sputnik, "özel kaynaklara" dayandırdığı haberinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK'ya yönelik askeri operasyona Kurban Bayramı sonrasında başlayacağını öne sürdü.

Sputnik'e konuşan kaynak, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Türkiye arasında, operasyonun gerçekleştirileceği derinlik konusunda henüz bir anlaşmaya varılamadığını ifade etti.

Habere göre ABD Türkiye'ye 7-8 kilometre derinlikte bir operasyon önerisi sunarken, Türkiye bu derinlikte bir operasyonun etkisiz olacağı görüşünde.

Türkiye'nin 30 kilometrelik bir derinlikte operasyon düzenlemeyi planladığı ve ABD ile yapılan görüşmelerde bu konuda ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri bir süredir Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon gerçekleştirmek üzere sınır hattına yığınak yapıyor.

Bu kapsamda ABD heyetiyle gerçekleştirilen görüşmeler de devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.