"Türkiye'nin hedefindeki Tel Rıfat, YPG tarafından rejim güçlerine bırakıldı"

"Türkiye'nin hedefindeki Tel Rıfat, YPG tarafından rejim güçlerine bırakıldı"

Türkiye'nin olası Kuzey Suriye operasyonunun hedefindeki bölgelerden biri olan Tel Rıfat'ın YPG tarafından rejim güçlerinin kontrolüne bırakıldığı iddia ediliyor.

Türkiye'nin olası Kuzey Suriye operasyonunun hedefindeki bölgelerden biri olan Tel Rıfat'ın PKK'nın Suriye kolu YPG tarafından Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin kontrolüne bırakıldığı iddia ediliyor.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan görüntülerde Rusya ve İran destekli Beşar Esed rejimi güçlerinin YPG kontrolündeki Tel Rıfat'a çok sayıda askeri araç sevkiyatı gerçekleştirdiği görülüyor.

Rudaw'ın aktardığı bilgilerde de rejim güçlerinin çok sayıda askeri araçla Tel Rıfat çevresinde konuşlandığı belirtiliyor.

Beşar Esed rejimi tarafından ise henüz Tel Rıfat ile ilgili bir açıklama yapılmış değil.

Türkiye bir süredir Suriye'nin kuzeyinde ABD ve Rusya tarafından desteklenen PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin kontrolündeki bölgelere yönelik operasyon yapma hazırlığında.

Geçtiğimiz yıl da Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon söylentileri gündeme gelmiş ancak herhangi bir operasyon gerçekleşmemişti.

Türkiye son olarak 2019 yılında gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı ile YPG kontrolündeki Rasulayn ve Tel Abyad'ın kontrolü altına almış, operasyon ABD ve Rusya'nın baskısı sonucu durdurulmuştu.

Suriye'de son durum:

may2022sry-001.jpg

Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.